×

Στα πλαίσια της καλλιέργειας και υποστήριξης της έννοιας του Ενεργού Πολίτη και της Βιωσιμότητας διοργανώνει τις διαδικτυακές ομιλίες " ε-con cares" όπου οι καλεσμένοι ομιλητές καλύπτουν ένα εύρος θεμάτων που αφορούν τον ενεργό πολίτη όπως η οικονομική, η κοινωνική και η πολιτιστική βιωσιμότητα και ο εθελοντισμός.

Τα ε-con cares απευθύνονται στους φοιτητές και στις φοιτήτριες όλων των τμημάτων της Σχολής Οικονομικών Επιστημών.

Τα ε-con cares που έχουν διοργανωθεί μέχρι σήμερα:

Be an active citizen”, όπου παρουσιάστηκαν οι ομιλίες “Global Volunteer AIESEC για βιώσιμη ανάπτυξη “Ευτυχία Παυλοπούλου, Team Leader in marketing, AIESEC και “Η ενεργή εθελοντική συμμετοχή μέσα από μια εφαρμογή παιχνιδοποίησης για νέους” Ιπποκράτης Ευσταθίου, Συντονιστής Κοινότητας της ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ.

Κλιματική ουδετερότητα: τι σημαίνει και πώς μπορούμε να την πετύχουμε" από τον υπεύθυνο τομέα κλίματος και ενέργειας στη WWF, Ιμπραήμ Δημήτρη

Για την ενίσχυση της έννοιας του Ενεργού Πολίτη συστάθηκε από φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος και η Ομάδα Εθελοντισμού του Τμήματος, η οποία διοργανώνει εθελοντικές δράσεις, με σκοπό τη σύνδεση της πανεπιστημιακής και φοιτητικής κοινότητας με την κοινωνία (π.χ. Χριστουγεννιάτικο παζάρι). 

Mέσα από την συνεργασία με την ΑμΚΕ Ίασις έχουν δημιουργηθεί challenges στην εφαρμογή “Connect Your City” για την αύξηση της ενασχόλησης των φοιτητών και φοιτητριών μας σε ζητήματα ενεργού πολίτη. Οι δράσεις (Challenges) που έχουν μοιραστεί μέσω της εφαρμογής: • Be creative • Share a quote • Δώσε ρούχα σε όσους έχουν ανάγκη • Ιστορίες με τους παππούδες

TOP